November

November är över och föreningskonferensen 2018 är genomförd, nu är det bara julfirande kvar innan vi sätter igång med 2019 och har nya möjligheter att spela fotboll. 

I dagarna har RF lanserat sin nya tjänst "Idrottsombudsman". Det är en visselblåsartjänst som syftar till att man ska kunna ringa om man på något sätt har funderingar på någon eller något i sin verksamhet som inte är bra. 

En bra artikel om ungdoms idrott går att hitta här.

Föreningskonferens 2018

För två veckor sedan på den årliga föreningskonferensen presenterades förbundets nya barn- och ungdomsstrategi. Denna strategi är det dokument som kommer ligga till grund för framtida beslut kring hur vi ska organisera barn- och ungdomsidrott i förbundet.
En tävlingsutredning har påbörjats och första steget var en workshop som genomfördes med deltagarna på konferensen. Det finns möjlighet att vara delaktig i tävlingsutredningen om intresse finns. Kontakta SAFF:s kansli så sätter vi er i kontakt med rätt person.

På representatskapsmötet beslutades att Ren vinnare-utbildningen nu är obligatorisk för alla spelare i U19, Div 1 och Superserien. Men vi rekommenderar starkt att alla i som är aktiva inom idrott på något sätt genomför denna utbildning. Det inkluderar de som har administrativa roller.

För andra stora förändringar så har det gjorts en sammanställning här. Hela TB för 2019 sammanställs just nu och släpps så fort den är färdig.

Kommande

Sista möjligheten för att gå AFG 2018 är snart. Den går i Stockholm den 9 december och lokalen är på förbundets kansli, Skansbron 7.

Ansökan till RIG och NIU går gått ut.
RIG har 1/12 och NIU har ofta lite senare datum. Men har ni spelare som har intresse att få hjälp med sin idrott på skoltid så kolla med ditt närmaste NIU så får ni veta hur ni går tillväga.
Städer där NIU finns hösten 2019 är:
Uppsala
Solna
Örebro
Karlstad
Limhamn
Kristianstad


Published with