Månadsbrev september

Ursäkta för ett lite sent månadsbrev.
Höstserierna börjar ta slut och nu är det snart bara SM-final för U19 kvar. Det är alltså dags att börja fundera på nästa år. Inom utbildning så har vi många saker på gång och vi hoppas kunna presentera det inom några veckor.

Det görs just nu en undersökning om huvudtrama och hjärnskakningar. Sprid gärna denna i era kanaler för ju mer data desto bättre undersökning.

Rugby har nyligen kommit ut med en stor studie kring huvudskador och vilka typer av tacklingar som skapar de flesta skador. Det är inte exakt lika som vi har men tillräckligt nära för att man ska kunna ta något från detta. Så för de som vill läsa mer i ämnet kommer nästa länk.

USA Football har en väldigt spännande artikel om skillnaden mellan fundamentals (rörelseförståelse på svenska) teknik och färdighet. Det kan absolut vara något som är värt att läsa in sig på inför nästa år. För vi vet ju alla att tiden vi har för träning aldrig räcker så det är viktigt att maximera den tiden vi har. 

Kommande

Norrköping Panthers bjuder in till sitt årliga (för andra året) höstläger. Fokus är på individuell utveckling så har ni några spelare som vill komma iväg under höstlovet och träffa andra samt träna fotboll är detta en oerhört bra chans!

Det planeras att genomföras några AFG under hösten. Så har din förening ett behov så kan du håll koll på saff.se eller maila på tobias.lindh@saff.rf.se

More issues

Augusti 2018

Aug 31, 2018

Juli 2018

Jul 31, 2018

Juni 2018

Jul 02, 2018

Published with