April 

April månad är slut och Superserierna är i full gång. Div 1 och U17 serier startar snart. Det finns inga AFG planerade i dagsläget utan planen är att det ska köras igen inför höstserien. Däremot finns alltid möjligheten att genomföra en AFG på beställning om det finns ca 10 deltagare som vill gå.
maila: tobias.lindh@saff.rf.se om behov finns.

Ett väldigt bra nyhetsbrev att följa är "Tränarpasset" det är SISU´s nyhetsbrev som för någon månad sedan handlade om kost och nu tar upp ämnet "rörelseförståelse" som på engelska kalls "physical literacy". Alla tränare som arbetar med barn och ungdomar behöver förstå konceptet och hjälpa sina adepter att få en bred idrottslig utbildning.

Denna månads X´s and O´s kommer från den nyligen startade bloggen rileykolstefootball.com. Det är långa artiklar om specifika ämnen men som absolut kan vara intressant att läsa. Artikeln som är länkad är hur Alabama´s Nick Saban använder sina olika coverages för att fortsätta vinna.

Glöm inte att hålla koll på SAFF-TV för att få de senaste videorna både från Superserierna men också diverse utbildningsvideor som kommit upp.

SAFF söker Utbildare

Under 2018 gör SAFF en nysatsning på utbildning. Ett stort steg i den satsningen är att utbilda utbildare. SAFF kommer under 2019 utöka sitt utbud av utbildningar och behöver då expandera gruppen som är utbildare samt vidareutbilda de som redan är utbildare. Vi söker nu de som är intresserade av att tillsammans med SAFF driva detta arbete och vara en del av utbildningsgruppen som genomför utbildningarna.

Steg 1 av kommer ske under hösten i år (exakt datum kommer) och man måste kunna delta för att få vara utbildare framöver.

http://www.sisuidrottsutbildarna.se/globalassets/sisu-idrottsutbildarna/for-foreningar/grundutbildningforutbildare.pdf

Det kommer att köras en hel helg där dag 1 är SISU:s "Grundutbildning för utbildare" och dag 2 är utbildning i specifik amerikansk fotbollsutbildning.

Inför helgen kommer det finnas obligatoriska uppgifter som ska genomföras. SISU har uppgifter knutna till sin "Grundutbildning för utbildare" som ska genomföras innan den fysiska träffen. Det kommer även upgifter kring amerikansk fotbollsutbildning som ska göras. Räkna därför med 15-20h arbete inför den fysiska träffen.

Vi söker dig som har:

gedigen erfarenhet från amerikansk fotboll.

högskola/universitet utbildning inom pedagogik eller idrott. Eller erfarenhet att utbilda inom idrott.

annan utbildning/erfarenhet som är meriterande.

Skicka CV till tobias.lindh@saff.rf.se

Info om kostnader för denna utbildning samt ersättning när man håller i utbildningar kommer presenteras i samband med erbjudandet om att gå kursen.

Kommande

Lite information om saker som händer i förbundet och utanför:

För er som har spelare på elitnivå (DLL/HLL) så finns det stipendier att söka. Ansökningstiden går snart ut så det är viktigt att göra det ganska fort

I sommar finns det två stora camps att delta i i Stockholmsregionen. Det första sker veckan innan midsommar (v24). Det är "Täby Summer Camp" som har hållit på i några år och nu jobbat hårt för att öppna upp för externt deltagande både för spelare och coacher. HC för campet är John Clark som har coachat allt från Auburn till Svenska LL. Han har med sig en oerhört kompetent stab av high school coacher från olika delar av USA.

Det andra campet som går i sommar är "Swedish National American Football Summer Camp" Drivande för det är Djurgårdens Carlos Barilla som tillsammans med coacher från "UC davis" satt ihop ett program som tex kan användas som kickoff inför höstserierna eller Dukes Turney. 
Det går av stapeln helgen innan Dukes (v29) Även här är spelare och coacher från hela landet inbjudna.

More issues

Mars 2018

Mar 29, 2018

Februari 2018

Feb 28, 2018

Januari 2018

Feb 02, 2018

Published with